Uitleg producten

Onze producten

Jij Verdient Het Om De Beste Versie Van Jezelf Te Zijn

Meditaties en affirmaties producten​

Positievevibes_ verkoopt meditaties en producten waarop affirmaties staan vermeld. Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn en daarom geven wij u een uitgebreide uitleg over de twee onderwerpen. Het is voor Positievevibes_ van belang dat u op de hoogte bent van wat wij als bedrijf aanbieden en hoe het u gaat helpen in uw dagelijks leven.

Meditatieoefeningen Positievevibes_

1. Je dag starten

Een goed begin is het halve werk, dit geldt ook zeker voor je dag starten met een meditatie. Zo is het ongelofelijk belangrijk om een intentie neer te zetten voor de dag. Een intentie kan zijn: ‘ik wil vandaag meer dankbaarheid tonen’. Hierdoor blijf je jezelf de gehele dag herinneren een ‘meer dankbaarheid tonen’. Met deze categorie zetten wij samen een intentie neer, ontwaken wij positief en raken we gemotiveerd om het maximale uit jouw dag te halen.

2. Voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan komen de meditaties het snelst in jouw onderbewustzijn. In dit thema wordt ervoor gezorgd dat jij heerlijk in slaap valt. Ben jij iemand die wat moeilijk in slaap komt? Dan is dit jouw categorie. Sluit je dag altijd positief af, want dit is de laatste boodschap die jij jouw onderbewustzijn meegeeft. Met deze meditaties geef jij jouw onderbewustzijn de komende uren een positieve boodschap, zodat dit jouw nieuwe werkelijkheid wordt. Er wordt veel gebruik gemaakt van binaureal beats, die ervoor zorgen dat jij door geluidsfrequenties makkelijker in een ontspannen staat komt en heerlijk gaat slapen met een positieve boodschap.

3. Relaxen

Hoe fijn is het om even een moment voor jezelf te pakken en in alle drukte even te relaxen?! We moeten van alles, de druk ligt ontzettend hoog, even tussendoor relaxen kan jou nieuwe inzichten geven en rust bieden. Bij deze categorie is er ruimte voor ontspanning, ruimte voor jezelf, ruimte om weer even tot bewustzijn te komen.

4. Zelfliefde

Misschien wel één van de meest belangrijke onderwerpen die er zijn, maar niet vaak over gesproken wordt is; zelfliefde. Hoeveel hou jij van jezelf? Vind jij jezelf goed genoeg? Schat jij jezelf op waarde?
Met de geleide meditaties in deze categorie helpen wij jou zelfliefde te vergroten. Met geweldige beats en een zachte stem wordt er meteen een connectie gemaakt met jouw onderbewustzijn. Deze meditatie bundel is bedoeld voor een langere periode. Probeer 30 dagen iedere dag één meditatie uit te voeren, en je zal zien dat de liefde voor jezelf vergroot.

5. Motivatie

Heb jij last aan een gebrek aan motivatie? Ben jij een uitsteller? Dan maken wij daar nu een eind aan, met de motiverende geleide meditaties verzeker ik je dat jij gaat genieten van maximale motivatie. De meditaties zijn wat harder en komen direct bij je binnen.

Binaural beats – Mediteer jij regelmatig?

Dan weet je dat meditatie een gevoel of stemming kan versterken. Je kunt er bijvoorbeeld ontspannen van worden, het kan stress verminderen en het kan inspiratie bevorderen.
Maar wist je dat er ook speciale muziek bestaat die je helpt om in een bepaalde gemoedstoestand te komen? Muziek die jou daarbij kan helpen zijn binaural beats. Maar wat zijn binaural beats en hoe pas je ze toe?

Extra informatie over Meditatie

Meditatie verzacht je pijn 
De Oosterse techniek van mediteren werd oorspronkelijk naar het Westen gebracht om patiënten met chronische pijn te helpen. Niet voor niets, want uit diverse onderzoeken is gebleken dat regelmatig mediteren (chronische) pijn inderdaad kan verminderen. Dit komt waarschijnlijk omdat je door meditatie fysiek minder verkrampt van de pijn. Je hebt een verminderde pijnrespons en daarom heb je minder last van je klachten.

Bovendien ga je door regelmatig te mediteren, minder over je (chronische) pijn piekeren. Je hebt dus niet alleen minder last van je klachten, maar je doorbreekt bovendien je negatieve gedachten over je (chronische) pijn.

Meditatie helpt tegen depressie, angst en stress 
Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen meditatie en depressieangst en stress. Niet alle onderzoeken zijn even gedegen, maar wetenschappers concluderen wel dat regelmatig mediteren zeker invloed heeft op je stemming. Mediteer je regelmatig, dan voel je je minder depressief, heb je minder last van angsten en voel je je bovendien minder gestrest. Dit komt omdat andere je bij mediteren leert je gepieker te doorbreken. Ook bereik je door meditatie innerlijke rust.

Meditatie geeft een boost aan je relatie 
Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat meditatie een boost geeft aan romantische relaties. Mensen die leerden mediteren en dit regelmatig oefenden, waren meer tevreden in hun relatie. Ook voelden deze mensen zich meer verbonden met hun partner. Ze accepteerden de imperfecties van hun partner en hun relatie simpelweg meer en hierdoor voelden ze zich beduidend gelukkiger dan mensen die nooit mediteren.

Meditatie vermindert gedragsproblemen 
Tot slot vermindert meditatie gedragsproblemen. Denk hierbij aan woedeaanvallen, die zeer effectief behandeld kunnen worden met regelmatige meditatie. Bovendien is mediteren erg goed voor mensen met ADD of ADHD. Door regelmatig te mediteren, handel je minder impulsief en is het gemakkelijker om je aandacht ergens langere tijd op te richten.

Op dit moment wordt onderzocht wat effectiever is voor kinderen met ADHD: regelmatig mediteren of Ritalin. De onderzoeksresultaten zijn nog niet bekend gemaakt, maar wij achten de kans groot dat regelmatig mediteren goed uit de wetenschappelijke studie gaat komen.

Wat zijn affirmaties?

Om te beginnen leg ik je uit waar het woord ‘affirmatie’ vandaan komt. Het komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Het betekent bevestigen, versterken, bekrachtigen. Affirmaties zijn bekrachtigende zinnen die gaan over dat wat je graag wilt manifesteren in jouw leven. En zijn geschreven in de vorm alsof het al zo is.

Een paar positieve voorbeelden hiervan zijn:

-Ik ben rustig, geduldig en ontspannen

-Mijn hoofd en hart zijn in balans

-Ik vergeef mezelf en anderen gemakkelijk

Het is algemeen bekend dat je gaat geloven wat je voor jezelf blijft herhalen, ongeacht of het waar is of niet. Je wordt dat wat je bent dat  je denkt. Door de overheersende gedachten die je in je geest toelaat. Gedachten die je bewust in je eigen geest plaatst en mengt met één of meerdere emoties, vormen de motiverende kracht die elke actie of handeling aanstuurt of beheerst.

Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen negatieve of positieve gedachten, het zet dus een angstige gedachte net zo makkelijk om in werkelijkheid als een gedachte van moed of zelfvertrouwen.

Eigenlijk gebruikt iedereen van jongs af aan al affirmaties, helaas zijn deze niet alleen maar positief. Vertel jezelf vaak genoeg dat je goed genoeg bent en je onderbewustzijn gaat het geloven. Daarom is het zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en her programmeert eigenlijk de hersenen.

Wat is een werkzame affirmatie?

Het is belangrijk dat je bij een affirmatie een positief gevoel krijgt, bijvoorbeeld: ‘Ik ben goed genoeg’, dat je daar een goed gevoel bij krijgt en redenen gaat bedenken waarom jij dan ‘goed genoeg’ bent.

Op welke momenten gebruik je de affirmatie?

Het mooie aan affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt herhalen in je hoofd. Of je nu op de wc zit, achter je bureau op kantoor of thuis op de bank zit. Omdat het in het begin nog wat onwennig zal voelen, is het slim om een vast moment van de dag te kiezen om de affirmaties te herhalen. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, tijdens het tanden poetsen of juist vlak voor het slapengaan. Dit maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Probeer dit minstens een maand te doen. Op die manier geef je jezelf de ruimte en tijd om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren. Deze kaartjes kun je dus in je huis plaatsen, op plekken waar jij vaak komt, zodat je er iedere keer aan herinnerd wordt. Ben jij klaar om de kracht van affirmaties te ervaren.

Wat is meditatie?

Meditatie is een techniek die je helpt jouw geest ontspannen en helder te krijgen. Door regelmatig te mediteren, geef je je geest de ruimte om even helemaal tot rust te komen. Dit is belangrijk, omdat de meeste mensen een drukt bestaan leiden met vele spanningen en stress. Mediteer je regelmatig, dan wordt je geest gezonder en fitter. Waardoor je makkelijker met spanningen om kunt gaan in je leven.

Er zijn vele verschillende meditatietechnieken. Iedere techniek is uniek, maar de diverse technieken hebben wel allemaal hetzelfde doel. Dit is het bereiken van innerlijke rust en ontwikkeling Meditatie zorgt voor meer grip op je leven en de vele overheersende gedachten die je dagelijks hebt.

Op onze website van PositieveVibes_ wordt er gebruik gemaakt van ‘Guided meditation’ of geleide meditaties. Bij guided meditation word je meegenomen op een innerlijke reis. Er kan iemand tegenover je zitten en tegen jou praat die jou meeneemt op je innerlijke reis, maar je kunt ook een geluidsbestand afspelen.

Door te luisteren naar het geluidsbestand word je door de woorden van de stem meegenomen naar een andere bewustzijnsstaat. Je komt beetje bij beetje aan bij je onderbewustzijn. Daar waar je rust, ontspanning en groei vindt.
Bij deze vorm van mediteren wordt er veel gebruik gemaakt van visualisaties.

Veel mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met mediteren, vinden deze vorm van meditatie erg prettig. Omdat je meegenomen wordt door een begeleider, hoef je zelf niet zo veel te doen om helemaal tot rust te komen. Je laat je simpelweg leiden door je begeleider en maakt op deze manier een zeer waardevolle innerlijke reis.

De voordelen van mediteren:

  1. Meditatie verzacht pijn
  2. Meditatie helpt tegen depressie, angst en stress
  3. Meditatie vermindert gedragsproblemen
  4. Mediteren helpt je om je rustiger, meer ontspannen en positiever te voelen

De gezondheidsvoordelen van mediteren

Steeds meer mensen nemen iedere dag even de tijd om te mediteren. Dit is niet voor niets het geval. Mediteer je regelmatig, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van mediteren worden hieronder beschreven.

Wat zijn binaural beats?

Bij binaural beats worden twee tonen afgespeeld die een paar hertz van elkaar verschillen. De tonen zijn dus net iets hoger of iets lager dan elkaar. Deze twee tonen worden heel ritmisch afgespeeld. In je linkeroor hoor je de ene toon en in je rechteroor hoor je de andere toon.

Omdat de twee tonen niet helemaal hetzelfde zijn maar nét een klein beetje verschillen, maken je hersenen hier automatisch een extra toon bij: een verschiltoon. Je hersenen proberen die twee tonen dus te compenseren. Hoor je bijvoorbeeld links 14 hertz en rechts 18 hertz? Dan maakt je brein een verschiltoon of derde toon van 4 hertz.

De frequentie van de verschiltoon komt overeen met een specifieke
hersengolf. Hersengolven trillen namelijk ook op verschillende frequenties. Als je bijvoorbeeld heel gestrest bent trillen je hersengolven op een andere frequentie dan als je heel erg ontspannen bent.

De hersengolven passen zich aan de frequenties die binnenkomen aan. Als je binaural beats luistert wordt er dus door de muziek een bepaalde gemoedstoestand opgeroepen. Wélke gemoedstoestand dat is, kun je dus stimuleren afhankelijk van het type binaural beat.

Zijn binaural beats gevaarlijk?

Voor de meeste mensen vormen ze geen gevaar. Sterker nog, zijn deze beats erg aan te bevelen. Binaural beats worden echter niet aanbevolen voor mensen die lijden aan epileptische aanvallen. Bij epileptische aanvallen zijn de hersengolven bijzonder hoog en steil in vergelijking met gezonde mensen. Ook dien je contact op te nemen met je arts als je een zenuwstoornis hebt.

Belangrijk: als je je zorgen maakt of binaural beats goed voor je zijn of niet, vraag dan om advies aan een professional of arts.

Mediteren in 3 eenvoudige stappen

Heb je nog nooit gemediteerd? Dan denk je misschien dat mediteren erg lastig is. Hoogstwaarschijnlijk heb je geen idee waar je moet beginnen en stel je jouw eerste meditatiesessie daarom liever uit. Zonde! Iedereen kan namelijk beginnen met mediteren: dit is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Sterker nog, je hoeft alleen onderstaande stappen te volgen om jouw eerste meditatiesessie te starten.
Goed om te weten voor je begint: je kunt altijd en overal mediteren. Op een stoel, in je bed, in bad, onder de douche en zelfs in de trein. Voor je eerste meditatiesessie is het echter goed om een stille en rustige ruimte op te zoeken, zodat je je goed kunt concentreren op het mediteren.

Stap 1: ga gemakkelijk zitten 
De eerste stap van mediteren, bestaat uit het aannemen van een fijne en ontspannen houding. De meeste mensen vinden het prettig om te zitten tijdens het mediteren, maar je kunt ook gaan liggen of blijven staan. Ga je zitten? Zak dan niet achterover, maar zit ontspannen rechtop. Niet te strak, maar ook niet te losjes. Je mag je ogen sluiten, maar ook iets geopend houden. Bepaal voor jezelf wat jij het fijnst vindt.

Belangrijke tip: zet je telefoon uit als je gaat mediteren. Tijdens een goede meditatiesessie mag je namelijk niet afgeleid worden. Je telefoon vormt een vervelende afleiding, dus dit toestel kun je beter niet in de buurt leggen. Ook je computer, laptop of tablet zet je uit.

Stap 2: adem een paar keer diep in en uit 
Als je lekker zit, adem je een paar keer diep in en uit. Hierdoor kom je in een staat van ontspanning. Dit is belangrijk, want je moet goed ontspannen zijn om te kunnen mediteren. Je blijft diep in- en uitademen tot je het gevoel hebt dat je echt ontspannen bent.

Stap 3: richt je aandacht op je ademhaling 

Vervolgens richt je je aandacht op je ademhaling. Wees je bewust van de lucht die door je longen stroomt. Voel hoe je buik naar voren komt als je inademt en weer naar achter gaat als je uitademt. Probeer je op deze gevoelens te concentreren, zonder afleiding. Verander niets aan je ademhaling, neem je ademhaling alleen waar.

Merk je dat je afgeleid bent? Dat geeft niet. Breng je aandacht met liefde  terug naar je ademhaling. Probeer zo veel mogelijk in het hier en nu te ademen. Dit is wat lastig in het begin, dus gun jezelf de tijd om je goed op je ademhaling te focussen. Je hebt geen haast!

Ga je voor het eerst mediteren? Dan is de kans groot dat je veel afgeleid wordt. Je denkt aan dingen die je moet doen, die je al hebt gedaan, die je hebt gezegd en ga zo maar door. In het

In het begin kan het lastig zijn om je deze gedachten los te laten. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat.  Als je elke dag even mediteert, leer je vanzelf om je gedachtes als wolken voorbij te laten drijven tijdens het mediteren.

Hersengolven kunnen op vijf verschillende frequenties trillen:

  • Delta – 0 – 4 hertz – diepe slaap, helend
  • Thèta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance
  • Alfa – 8 – 14 hertz – stress verlagend, beter leren
  • Bèta – 14 – 30 hertz – focus, energie, helder
  • Gamma – 30 – 100 hertz – zeer waakzaam, hoog bewustzijn, geheugen.

Als je bijvoorbeeld binaural beats van 14 – 30 hertz luistert (bèta) dan zal dat zorgen voor een gevoel van focus en energie.Belangrijk: In elk oor hoor je één toon. Voor de beste ervaring is het daarom belangrijk dat je de binaural beats met een koptelefoon of oordopjes op luistert.Afhankelijk van je doel kunnen Delta, Thèta, Alfa, Bèta of Gamma beats kunnen jou dus helpen om gemakkelijker in een gemoedstoestand te komen.
Wij maken vooral gebruik van Alfa en Bèta golven.

5 soorten hersengolven

Delta-golven komen voornamelijk voor bij diepe, droomloze slaap. Deze frequentie bevordert diepe rust en meditatie op diep niveau. Ook is hypnose in deze staat het meest actief.

Thèta-golven komen voornamelijk voor vlak voor het slapen gaan en wakker worden. Het is het gevoel dat je hebt als je aan het dagdromen bent. Dromen, inspiratie en creativiteit zijn verbonden aan deze golven. Hoe meer ontspannen je bent, hoe groter de kans op thèta- golven.

Heb je je aandacht op iets gericht en ben je vanbinnen rustig? Dan produceer je alfa-golven. Dit is vaak het geval als je muziek maakt of studeert. Je bent ontspannen en voelt geen angst of boosheid. Binaural beats in deze frequentie helpen dan ook om efficiënter te leren.

Bèta-golven zorgen voor een kalm gevoel en maken mensen alert, helder en energiek. Je kunt hierdoor helderder denken en een taak gefocust uitvoeren. Ze zorgen ervoor dat het deel dát actief moet zijn in de hersenen ook daadwerkelijk actief is.

Gamma-golven zijn eigenlijk hoge bèta-golven. Bij deze frequentie is er veel mentale activiteit en een hoge staat van bewustzijn. Je bent zeer waakzaam en hebt een heldere waarneming. Maar ook tijdens stress of geweld zijn er gamma-golven.

Winkelwagen