De Kracht van Aandacht

De Kracht van Aandacht

De Kracht van Aandacht 

Welkom bij onze blog: "De Kracht van Aandacht"!  Hier delen we inzichten, tips en inspiratie om bewustzijn te cultiveren en de positieve impact van aandacht op ons dagelijks leven te ontdekken. Laten we samen de reis van mindfulness verkennen en de kracht van aandacht ontketenen. Voel je vrij om te lezen, te delen en vragen te stellen via de mail of dm.


We hebben allemaal een gave gekregen genaamd aandacht. Wij bepalen ieder moment waar we onze aandacht op richten.

Jij kunt nu je aandacht richten op dankbaarheid, liefde of wat dan ook. Dit is een superkracht omdat jij hierin de regie in neemt. We kennen allemaal de zin: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’.

Waar jij je aandacht op richt bepaalt je werkelijkheid en je leven.
Ik kan in deze chat een foto sturen van een schilderij en jullie kunnen allemaal een compleet ander antwoord geven op wat jullie vinden van het schilderij.

Dit komt omdat iedereen zijn aandacht ergens anders op richt. Het is dus ongelofelijk belangrijk dat jij bewust bent van waar jij je aandacht op richt.

Je kunt de gehele dag je aandacht richten op iets positiefs of op liefde. Waar richt jij je aandacht op?

➖ Richt jij je aandacht op wat er niet goed gaat?
➖ Op wat er beter kan?
➖ Op wat er niet mooi is aan jezelf?
➖ Of richt jij je aandacht op?
➖ Wat er allemaal goed gaat?
➖Wat er mooi is aan jezelf?

Je aandacht bepaalt je realiteit. Wanneer je jouw aandacht richt op rode auto’s zie je opeens overal rode auto’s.

Het leven is een innerlijk spel, alles komt van binnenuit. Wanneer jij je aandacht gaat richten op wat er allemaal goed gaat, op dankbaarheid en liefde dan ga je dit overal terugzien.

Jij bepaalt jouw realiteit door waar jij je aandacht op richt. Er zit zelfs een wetenschappelijk en spiritueel aspect achter. Het heet de wet van vibratie/ aantrekking en het is een wet die altijd werkt of we er nu in geloven of niet.

Terug naar blog