Je innerlijke kind

Je innerlijke kind

Binnen in ons dragen we allemaal een innerlijk kind dat soms gevoeld wil worden. Er kunnen ervaringen uit onze kindertijd zijn die nog steeds invloed op ons hebben. Het is niet altijd cruciaal om exact te weten wat er toen is gebeurd; wat er nu toe doet, is hoe we ermee omgaan.


Als kind hebben we dingen anders ervaren dan we nu als volwassene zouden bekijken. Ons bewustzijn is geëvolueerd. Hoe herken je dat je je innerlijke kind ervaart? Vaak uit zich dat in een buitenproportionele emotionele reactie op een gebeurtenis, wat een teken is dat je innerlijke kind naar boven komt. Bewustwording hiervan is essentieel.

Wat kun je nu doen? Zodra je je bewust bent van je innerlijke kind, kun je het vragen wat het nodig heeft. Wees eerlijk met jezelf en ontdek wat je nodig hebt. Vaak draait het om gehoord worden, voor jezelf kiezen en met liefde behandeld worden.

Het helingsproces van je innerlijke kind vergt tijd en herhaling. Het innerlijke kind is er niet om je te bekritiseren, maar om je te helpen. Het zijn eenvoudigweg behoeften die vervuld willen worden, en jij hebt de kracht om dat te doen.

Terug naar blog