Nieuwe patronen creëren

Nieuwe patronen creëren

De huidige patronen in je leven hebben zich ontwikkeld door herhaalde beoefening, misschien zelfs vanuit je kindertijd. Echte verandering begint met bewustwording van deze patronen. Stel jezelf vragen:

➖Wat zijn de herhalende gedachten in mijn hoofd?
➖Welke emoties komen steeds terug?
➖Welke patronen vormen zich regelmatig?

De eerste stap naar verandering is bewustwording. Jij bent het bewustzijn, niet de gedachten, emoties, of patronen. Overweeg vervolgvragen:

➖Welke gedachten zou ik willen koesteren?
➖Welke emoties wil ik ervaren?
➖Welke patronen wil ik in mijn leven integreren?

Het vastleggen van deze nieuwe patronen is cruciaal, maar echte verandering vereist consistente actie. Dit betekent niet slechts één dag, maar wellicht wel 100 dagen achtereen. Het aanleren van een nieuwe gewoonte vergt tussen de 66 en 254 dagen. Dagelijkse toewijding is de sleutel.
Terug naar blog