Vrijheid in Loslaten: Ontdek de Kracht van Authentieke Overgave

Vrijheid in Loslaten: Ontdek de Kracht van Authentieke OvergaveVaak ervaren we moeite met loslaten uit angst dat het verlies van controle tot ongunstige uitkomsten leidt. Deze vrees ontstaat doordat we denken dat loslaten betekent dat we niet zullen ontvangen wat we verlangen. Het ironische hieraan is dat onze sterke hechting aan een bepaald resultaat, mensen, of situaties juist meer weerstand creëert.

Het verlangen naar controle en sterke hechting straalt uit naar anderen, wat afstand creëert. Aangezien alles energie is en wat we voelen, manifesteren we, is het opvall dat wanneer we te sterk vasthouden aan iets wat we willen, we juist niet op het energieniveau van het al HEBBEN zitten. Heb je weleens ervaren dat wanneer je bijvoorbeeld je ex graag terug wilde, het pas gebeurde nadat je het losliet?

Laat het los en het zal naar je toe komen. Loslaten is essentieel om te kunnen ontvangen. De mooiste dingen gebeuren wanneer je niet gehecht bent aan het resultaat maar handelt vanuit je authentieke zelf. Mensen voelen het als je iets wilt hebben.

Gehechtheid veroorzaakt weerstand. De oplossing is simpel: wees die persoon omdat je kiest die persoon te zijn. Handel vanuit authenticiteit, niet vanuit hechting aan een specifiek resultaat.

Wanneer je niet te gehecht bent en handelt vanuit wie je bent, past alles vaak beter. Onthoud dat je niet alleen bent en dat je het niet alleen hoeft te doen. 

Terug naar blog